Alle officieren van justitie in Oekraïne die onderzoek deden naar de vliegramp met de MH17, zijn uit hun functie gezet. Dat meldt NRC. Het Openbaar Ministerie (OM) in Oekraïne voert de ontslagen uit onder de vlag van corruptiebestrijding.
Een uurtje vinyl vanavond op Radio Rijnmond! En jij bepaalt wat er gedraaid wordt: Phil Collins of Kansas? Boudewijn de Groot of Scritti Politti? Beatles of Aerosmtih? Elke dag stopt Reint Jan Potze 25 singletjes in zijn 45-toerenkoffer. Welke plaat haal jij eruit? Waarom juist die? Voor wie? Heb je een speciale boodschap? Of een mooie herinnering?
Burgemeester Foort van Oosten van de gemeente Nissewaard pleit voor een landelijk messenverbod. "Als we het allemaal niet normaal vinden dat jongeren van 14, 15 jaar met een mes op straat over straat zwerven, waarom zetten we het dan niet in de wet?", vraagt hij zich af.
Elke dag hetzelfde ritje maken met de bus, maar elke dag een ander saldo dat wordt afgeschreven van de ov-chipkaart. Stephan Maat uit Rotterdam merkte dat al eerder, maar kreeg bij de RET in eerste instantie geen gehoor. De nieuwe incheckapparatuur van RET blijkt echter opnieuw met een storing te kampen.
De jaarlijkse fietsmarathon Sporten voor Sophia heeft dit weekend bijna 630 duizend euro opgeleverd voor het Erasmus MC-Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. De opbrengst is bijna honderdduizend euro hoger dan een jaar eerder.
Vandaag begint de dag met veel zon en is het droog. Eind van de ochtend of vanmiddag trekken vanuit het westen enkele gure buien over de regio met kans op korrelhagel, onweer en windstoten. Het wordt 9 graden en de zuidwestenwind waait vrij krachtig en langs de kust krachtig of hard, windkracht 5 tot 7.
De Rotterdamse nachtwinkels moeten langer open kunnen. Dat vinden Denk, D66 en VVD in de Rotterdamse gemeenteraad. Ze dienen daarom een voorstel in om openingstijden te verruimen en beperkingen voor nachtwinkels weg te nemen.
Eerst was het een hersenschudding. Toen kwam er de whiplash bij. De afgelopen week kreeg de agent, die eind augustus in Rotterdam werd neergeslagen door een boze deelnemer van een trouwstoet, te horen dat hij een bril moet dragen. Noodgedwongen.
Steven Berghuis is altijd belangrijk voor Feyenoord tegen PEC Zwolle en dat was zondag niet anders. Hij maakte twee goals - waarvan één wonderschone van grote afstand - en nam de Rotterdammers bij de hand (3-4). PEC Zwolle ligt Berghuis altijd wel. "Dat is denk ik toeval, de teams veranderen elk jaar, je speelt nooit tegen hetzelfde elftal."
De zevende en de laatste aflevering van Tennis Plaza staat natuurlijk in het teken van de finales van het ABN AMRO tennistoernooi.
Loek Hollander is zondag op 81-jarige leeftijd overleden. De Rotterdammer staat bekend als karate-legende.
"Dit is een geweldig gevoel", zegt Feyenoorder Robert Bozenik na afloop van PEC-Feyenoord. De Slowaak scoorde als invaller de winnende namens de Rotterdammers.
Trainer Dick Advocaat bleef opnieuw ongeslagen in de Nederlandse competitie met Feyenoord. PEC Zwolle werd, ondanks een snelle 2-0 achterstand, met 3-4 verslagen door de Rotterdammers. "Een terechte overwinning, door de manier waarop wij speelden", zei Advocaat na afloop tijdens de persconferentie.
"Dit is een geweldig gevoel", zegt Feyenoorder Robert Bozenik na afloop van PEC-Feyenoord. De Slowaak scoorde als invaller de winnende namens de Rotterdammers.
De Brouwersdam is aan beide kanten afgesloten. Er ligt te veel water op de weg, waardoor het verkeer niet over deze N57 kan. Het gaat om verkeer van en naar Ouddorp.
Sparta-trainer Henk Fraser sprak na de 1-2 nederlaag tegen FC Groningen over een 'al met al een hele vervelende wedstrijd.' De grote oorzaak hiervan was volgens hem lef.
De volleybalsters van Sliedrecht Sport hebben zondag in 's-Hertogenbosch de bekerfinale tegen VCN gewonnen. De eredivisionist was met 3-0 te sterk voor de stuntploeg uit Capelle aan den IJssel, die uitkomt in de topdivisie.
Gaël Monfils heeft zondag in Ahoy Rotterdam het ABN AMRO World Tennis Tournament gewonnen. De Fransman leek tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime een makkelijke middag te krijgen, maar in de tweede set kreeg Monfils het na een aantal gemiste matchpoints toch lastig. Desondanks kon hij de zege naar zich toe te trekken in twee sets: 6-2 en 6-4.
Gaël Monfils heeft zondag in Ahoy Rotterdam het ABN AMRO World Tennis Tournament gewonnen. De Fransman leek een makkelijke middag tegen de Canadees Félix Auger-Aliassime te krijgen, maar in de tweede set kreeg Monfils het na een aantal gemiste matchpoints toch lastig. Desondanks kon Monfils de zege naar zich toe te trekken in twee sets: 6-2 en 6-4.
Het personeel van APMTR op de Maasvlakte is zondag begonnen met langzaamaanacties. Dat betekent dat al het werk langzamer wordt afgehandeld. Ook is er overleg bij het wisselen van de ploegen.
Storm Dennis trekt zondag over onze regio heen. De harde wind levert daarom op sommige plekken problemen op. Bijvoorbeeld op de Erasmusbrug in Rotterdam.
Pierre-Hugues Herbert en Nicolas Mahut hebben zondag de dubbelfinale van het ABN AMRO World Tennis Tournament gewonnen. De Fransen zegevierden tegen Henri Kontinen en Jan-Lennard Struff in drie sets: 6-7, 6-4, 7-10.
Van wie is de multitool die vorige week in Vlaardingen werd gevonden? De politie is op zoek naar de vermoedelijke veteraan van de multitool. De inscriptie op het zakgereedschap verwijst naar een missie in Afghanistan.
Originele auteur: van
Sparta speelt om half drie tegen FC Groningen. De ploeg van Henk Fraser kan dan een goede stap zetten richting lijfsbehoud. De wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond.
Sparta speelt om half drie tegen FC Groningen. De ploeg van Henk Fraser kan dan een goede stap zetten richting lijfsbehoud. De wedstrijd is live te volgen via Radio Rijnmond.
De harde wind in onze regio zorgt zondag voor spectaculaire beelden bij Rotterdam The Hague Airport. Een Transavia-vliegtuig uit de Spaanse stad Malaga moest vanwege die wind een doorstart maken.
De uitzending van Radio Rijnmond Sport zit zondag bomvol live sport. De wedstrijden van Sparta en Feyenoord én de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament zijn bij Rijnmond te volgen.
De uitzending van Radio Rijnmond Sport zit zondag bomvol live sport. De wedstrijden van Sparta en Feyenoord én de finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament zijn bij Rijnmond te volgen.
Tussen Rotterdam Centraal en Amsterdam Centraal rijden internationale treinen zondag een andere route. Dat komt door een ongeluk bij Hoofddorp.
Rederijen van cruiseschepen in Azië, zoals de Holland-Amerika Lijn, zijn zelf verantwoordelijk voor de terugreis van Nederlandse toeristen. Dat laat het ministerie van Buitenlandse Zaken weten. Die heeft geen plannen om mensen te repatriëren.